Tirsdag, 26 januar, 2010 - 00:00
Mandag Morgen har udarbejdet ”Velfærdens iværksættere - en dansk strategi for socialt iværksætteri”. Jeg blev inviteret ind i task forcen der bestod af 70 dedikerede repræsentanter for områdets vigtigste interessenter: Sociale iværksættere, virksomheder, organisationer, fonde, uddannelser, kommuner, regioner og statslige myndigheder.
Mandag Morgen Velfærdens Iværksættere
"I grænselandet mellem den offentlige sektor, den private og civilsamfundets organisationer findes imidlertid en gruppe ildsjæle med et stærkt socialt arrangement. De manifestere den innovationskraft der skal til for at løse den gordiske velfærdsknude. De tænker på tværs, ser muligheder, er pragmatiske. De brænder for sagen og tøver ikke med at give det ekstra, der har vanskelige kår i et offentligt velfærdssystem, hvor strukturer, procedure og rettigheder spiller hovedrollerne. Det er mennesker, der starter en virksomhed eller en organisation for at løse et socialt eller samfundsmæssigt problem på en ny måde, og som arbejder for sagen snarere end for profitten, for egen drift, fordi det er det rigtige at gøre." Udpluk fra sammaenfatningen der godt beskriver hvad socialt iværksætteri er og består af.
Rapporten blev udgivet på IværksætterDagen 2010 26. januar og kan hentes på Mandag Morgen hjemmeside: http://www.mm.dk/velfærdens-iværksættere

 

Social Iværksætter
Michael Lodberg Olsen

Initiativtager til:
Antidote Danmark - Forebyggelse af overdosis dødsfald
Sexelancen - et sikkert sted for Sexarbejdere

ILLEGAL! Magasin - gademagasin om stoffer
Forening for Bæredygtig Pant
- fagforening og bedre forhold for pantsamlere
Fixelancen - Danmarks første Fixerum (også version 2)
Stradá - gademagasin om minoriteter
Cafe DUGNAD og Sundhedsrum for stofbrugere på Vesterbro, førstehjælps-organisationen for stofbrugere
,  - , Gademagasinet om minoriteter  m.fl.


Om Michael Lodberg Olsen
Foredrag + hjælp til innovation
Presse


Social Innovation er udvikling af nye - og bedre - måder at håndtere komplekse sociale spørgsmål. Ofte i x-feltet mellem brugere, fagligheder og netværk eller mellem civilsamfundet, offentlige og private organisationer.

Social Iværksætter er en person der udvikler og handler indenfor social innovation.