Mandag, 28 december, 2009 - 20:13
Første afprøvede vi med Vesterbro kalenderen 2009, så med indkøbstasker BuddyBag og sidst med Vesterbro Kalenderen 2010.

Vesterbro Kalenderen 2010 er udviklet af stofbrugerne og DUGNAD i samarbejde med fotografer og Copenhagen X og Vesterbro Lokaludvalg. I indledningen til kalenderen står der:
Har du købt denne kalender, har du givet penge til en gadesælger der gæster DUGNAD Vesterbro – tak for det! Salgsprisen går ubeskåret til den sælger du har
købt af. Gode folk og organisationer har sikret økonomien, så vi i december og januar kan give stofbrugere mulighed for egenindtjening.
DUGNAD er et norsk ord der betyder at et lokalområde går sammen for at løfte en fælles opgave. Alle bidrager med det de kan. DUGNAD Vesterbro er et netværk af beboere, virksomheder og organisationer på Vesterbro, der arbejder med stofbrugerløsninger. Vi driver Café DUGNAD i Kødbyen – en café for stofbrugere, med et sted at være, sund mad, rygerum og toiletter. Læs mere på www.dugnad.dk

Kalenderen 2010 er et udtryk for stofbrugernes fortolkninger af gode byrum på Vesterbro og omegn. Billeder og citater i kalenderen er stofbrugernes. Billederne er udvalgt af fotograf Troels Rasmus Jensen og fotograf Tobias Wensien fra Kontraframe. Interview af stofbrugere af Karina Conradsen fra Copenhagen X. Layout af Klaus Rix fra Dugnad. Kalenderen er økonomisk støttet af Vesterbro Lokaludvalg. Initiativ og tovholdere Troels Rasmus Jensen og DUGNAD Vesterbro.


2000 kalendere blev udsolgt på én uge! Næste skridt er at udvikle en organisation der kan håndtere denne succes - et nyt arbejdsmarked for aktive stofbrugere.

Social Iværksætter
Michael Lodberg Olsen

Initiativtager til:
Antidote Danmark - Forebyggelse af overdosis dødsfald
Sexelancen - et sikkert sted for Sexarbejdere

ILLEGAL! Magasin - gademagasin om stoffer
Forening for Bæredygtig Pant
- fagforening og bedre forhold for pantsamlere
Fixelancen - Danmarks første Fixerum (også version 2)
Stradá - gademagasin om minoriteter
Cafe DUGNAD og Sundhedsrum for stofbrugere på Vesterbro, førstehjælps-organisationen for stofbrugere
,  - , Gademagasinet om minoriteter  m.fl.


Om Michael Lodberg Olsen
Foredrag + hjælp til innovation
Presse


Social Innovation er udvikling af nye - og bedre - måder at håndtere komplekse sociale spørgsmål. Ofte i x-feltet mellem brugere, fagligheder og netværk eller mellem civilsamfundet, offentlige og private organisationer.

Social Iværksætter er en person der udvikler og handler indenfor social innovation.