Mandag, 5 oktober, 2009 - 23:00

Hvilke muligheder har aktive stofbrugere for et arbejde? Unikt samarbejde mellem visionær erhvervsmand og DUGNAD Vesterbro skabte jobmuligheder for dem man i fagsprog kalder matchgruppe 7 eller 8!

HusForbi fungere rigtig godt til skæve jobs. Hjemløse og gadens folk er gode til at at finde muligheder og måder at tjene til dagen og vejen på. Noget af det der virker er HusForbi. De gode sælgere finder hurtig ud af hvor, hvordan og hvor sælger jeg flest aviser. Mange stofbrugere har samme gen! De lever og overlever faktisk af det. De ser muligheder i alt de møder, oplever og ser. 

DUGNAD har udvillet og afprøvet muligheden at skabe jobs ud fra de kompetancer og de markedsmuligheder der er. Et alternativer til kriminalitet og jobmuligheder for stofbrugerne.

Med et modigt firma Poul Refstrup Leasing a/s der forhandler den norske elbil Buddy har skabt mulighed for at afprøve konceptet. Han spørger os om stofbrugerne kan hjælpe ham med at gøre reklame for elbilen. Det bliver til en indkøbstaske - en BuddyBag - der er designet og produceret lokalt på Vesterbro af Bancroft Copenhagen. 

Tasken kan købes i Cafe DUGNAD - vores cafe for stofbrugere og gadens folk - for 40 kr. og sælges på gaden og ved DUGNAD for 80 kr. 

Læs mere ...

Social Iværksætter
Michael Lodberg Olsen

Initiativtager til: Sexelancen - et sikkert sted for Sexarbejdere. Forening for Bæredygtig Pant - fagforening for pantsamlere, Danmarks første Fixerum - Fixelancen, Cafe DUGNAD og Sundhedsrum for stofbrugere på Vesterbro, førstehjælps-organisationen for stofbrugere Antidote Danmark, gademagasinet om stoffer - ILLEGAL! Magasin, Gademagasinet om minoriteter Stradá m.fl.

Om Michael Lodberg Olsen
Foredrag + hjælp til innovation
Presse


Social Innovation er udvikling af nye - og bedre - måder at håndtere komplekse sociale spørgsmål. Ofte i x-feltet mellem brugere, fagligheder og netværk eller mellem civilsamfundet, offentlige og private organisationer.

Social Iværksætter er en person der udvikler og handler indenfor social innovation.