Fredag, 16 april, 2010 - 12:39
Landbrugs- og fødevareerhvervens hovedorganisation Landbrug og Fødevare skriver i deres blad FoodCulture om Café Dugnad. Under overskriften "Narkomaner får også gourmet" skriver om det at udvikle god nærende mad til livet på gaden som stofbruger og hjemløs.

På Vesterbro i København ligger Cafe Dugnad. Her kan man få både grøn te, kaffe latte og gourmetmad, men det er uden stiv overlæbe og strittende lillefinger. Og det er gratis. Cafeens gæster er gadens forhutlede narkomaner og hjemløse.

Hos den hjemløse, der er stofafhængig, og det er de fleste på Vesterbro, fylder mad ikke særlig meget i hverdagen. Appetitten efter heroin, kokain eller hash er stærkere end sulten efter et måltid mad. Men det er afgørende at spise, og en kold og lang vinter kræver tilmed en særlig fed kost.
– Kunderne i cafeen skal have masser af protein og kulhydrater for at have noget at stå imod med. Derfor serverer vi god fed mad som f.eks. kartoffelmos med masser af smør og sødmælk. Husk på, at mange af de hjemløses tænder heller ikke egner sig til kerner og skorper, så den bløde kost er lige sagen, siger Klaus Rix og understreger, at hans primære opgave er at ’fylde noget næring i de hjemløse’.

Læs hele artiklen her

Social Iværksætter
Michael Lodberg Olsen

Initiativtager til: Sexelancen - et sikkert sted for Sexarbejdere. Forening for Bæredygtig Pant - fagforening for pantsamlere, Danmarks første Fixerum - Fixelancen, Cafe DUGNAD og Sundhedsrum for stofbrugere på Vesterbro, førstehjælps-organisationen for stofbrugere Antidote Danmark, gademagasinet om stoffer - ILLEGAL! Magasin, Gademagasinet om minoriteter Stradá m.fl.

Om Michael Lodberg Olsen
Foredrag + hjælp til innovation
Presse


Social Innovation er udvikling af nye - og bedre - måder at håndtere komplekse sociale spørgsmål. Ofte i x-feltet mellem brugere, fagligheder og netværk eller mellem civilsamfundet, offentlige og private organisationer.

Social Iværksætter er en person der udvikler og handler indenfor social innovation.