Lørdag, 27 november, 2010 - 15:47

Michael Lodberg Olsen bliver brugt som foredragsholder, inspirator, problemknuser og til innovationshjælp på komplekse sociale problemer.

 

Citater fra folk der har hørt/set Michael eller arbejdet sammen: "Michael er sådan en Just Do It fyr", "Energi der smitter", "Tænkt sig at beskæftige sig med narkomaner og så konstant blive ved med at omdefinere og se dem som en ressource", "Dette her er social kommunikation på et højt niveau - men med de lavest rangerende mennesker i Danmark", "Han ser problemer som en mulighed". "God foredragsholder med noget på hjertet."

Komiker Frank Hvam om Michael: ”Han er handlings mand. Han venter ikke på andre gør noget. Han tager selv fat, går nye veje og går forrest. Sådan en mand er svært ikke at blive inspireret af.
Der er meget modstand når man starte helt nye ting op – det er svært og der er modgang. Modgang motivere Michael – så når man møder sådan et menneske, er det svært ikke at hjælpe – for man ved at der går lang tid inden man møder sådan et menneske igen.
Michael Lodberg er på sin egen måden en moderne helt.”

50 elever på et handelsgymnasium kunne også bruge det:
”Det er sjældent, at man er på et virksomhedsbesøg, hvor samtlige ens elever udtrykker 100% tilfredshed! Men dette var faktisk min oplevelse efter at have besøgt Michael Lodberg Olsen i hans lokaler i Kødbyen i København sammen med to klasser fra handelsgymnasiet, Århus Købmandsskole. At høre Michaels livshistorie, og hans engagement og ildhu som social entreprenør samt ved selvsyn opleve flere af de projekter han har startet op (Fixelancen og JunkFood) var en kæmpe oplevelse!! Hvis man interesserer sig for social entreprenørskab er Michael Lodberg Olsen ikke til at komme uden om!!
Niels Liboriussen, Lektor, Handelsgymnasiet, Århus Købmandsskole

Emner:

Social  innovation på dansk
- Hvad er social innovation for en størrelse - på dansk. Viden om innovation, kreative- og brugerdrevne processer - på dansk med konkrete eksempler om hvor enkelt det er at skabe en bedre verden - når man lytter til de behov der er. Hør om JunkFood - sund nærende mad til stofbrugere, Fixelancen; Danmarks første lovlige fixerum der fik hjul, BuddyBag; stofbrugere som sælgere af tasker der fremmer elbiler - og mange flere konkrete historier på social innovation..

Brugerperspektivet (+ borgerperspektivet)
- Hvordan ser vores velfærd ud, hvis vi spørger dem der har skoene på? Eksempler og metoder på inddragelse af borgere lige fra den ressourcestærke københavner til stofmisbrugeren. + Hvorfor bruger/borgerinddragelse? Hvad er meningen, hvad betyder det for vores velfærd og hvad med politikerne?

Danmarks første Fixerum
- Fortælling om over 15 års kamp for et fixerum til Vesterbro og Danmarks problem på Vesterbro: En 40 årig konflikt mellem et lokalområde og stofbrugere - nogle af de mest udsatte i Danmark. Om et lokalområde der kæmper for bedre forhold og viser nye veje med etablering af Danmarks første fixerum: Det Mobile Fixerum - Fixelancen

Lokalt samarbejde som problemknuser
- DUGNAD samarbejdet på Vesterbro har gennem en periode på 5 år skabe lokal løsninger på de narkotikarelaterede problemer på Vesterbro. Støtter og modstandere har siddet ved samme bord - for konstant at tale løsninger.

Kontakt: info(a)socialogco.dk for yderligere oplysninger om indhold, pris og booking. - Eller bare ring: 2585 2485.

Social Iværksætter
Michael Lodberg Olsen

Initiativtager til:
Antidote Danmark - Forebyggelse af overdosis dødsfald
Sexelancen - et sikkert sted for Sexarbejdere

ILLEGAL! Magasin - gademagasin om stoffer
Forening for Bæredygtig Pant
- fagforening og bedre forhold for pantsamlere
Fixelancen - Danmarks første Fixerum (også version 2)
Stradá - gademagasin om minoriteter
Cafe DUGNAD og Sundhedsrum for stofbrugere på Vesterbro, førstehjælps-organisationen for stofbrugere
,  - , Gademagasinet om minoriteter  m.fl.


Om Michael Lodberg Olsen
Foredrag + hjælp til innovation
Presse


Social Innovation er udvikling af nye - og bedre - måder at håndtere komplekse sociale spørgsmål. Ofte i x-feltet mellem brugere, fagligheder og netværk eller mellem civilsamfundet, offentlige og private organisationer.

Social Iværksætter er en person der udvikler og handler indenfor social innovation.