Søndag, 23 februar, 2014 - 16:23

ILLEGAL Magasin er et kulturmagasin om stoffer solgt på gaden af stofbrugere – nu også af legale indvandrere fra Østeuropa.

I takt med, at flere og flere stofbrugere har prøvet at sælge Illegal, har østeuropæiske indvandrere også vist stor interesse i at sælge bladet. Så stor, at de har anskaffet sig sælgerkort og dermed ret til at købe magasinet på distributionsstederne.

Der er en stigning af østeuropæere, der bliver afhængig af Illegale stoffer – de har fået lov til at sælge, mens de andre har udvist stor kreativitet og motivation for at få mulighed for et lovligt arbejde: At sælge Illegal Magasin.

ILLEGAL Magasin vil ikke vende ryggen til en befolkningsgruppe, der efterhånden er en fast del af gadebilledet. Vi vil i stedet se dem som en ressource og som knalddygtige og flittige gadesælgere. Og derfor har vi indgået et samarbejde med dem om at sælge ILLEGAL Magasin #2.

Vores primære formål er at få vores mission om en mere human narkotikapolitik, der afkriminaliserer stofbrugere, ud til danskerne. Det hjælper østeuropæere os med nu.

De magasiner, de sælger, bliver påsat et orange klistermærke med teksten ”SOLGT AF LEGAL INDVANDRER”. Så kan københavnerne selv bestemme, hvem de vil købe af – en aktiv stofbruger eller en indvandrer fra Østeuropa.

Social Iværksætter
Michael Lodberg Olsen

Initiativtager til: Sexelancen - et sikkert sted for Sexarbejdere. Forening for Bæredygtig Pant - fagforening for pantsamlere, Danmarks første Fixerum - Fixelancen, Cafe DUGNAD og Sundhedsrum for stofbrugere på Vesterbro, førstehjælps-organisationen for stofbrugere Antidote Danmark, gademagasinet om stoffer - ILLEGAL! Magasin, Gademagasinet om minoriteter Stradá m.fl.

Om Michael Lodberg Olsen
Foredrag + hjælp til innovation
Presse


Social Innovation er udvikling af nye - og bedre - måder at håndtere komplekse sociale spørgsmål. Ofte i x-feltet mellem brugere, fagligheder og netværk eller mellem civilsamfundet, offentlige og private organisationer.

Social Iværksætter er en person der udvikler og handler indenfor social innovation.