Torsdag, 11 februar, 2010 - 00:00
12. februar er det på dagsordnen igen, igen - bag de tykke mure på Chritiansborg. Gennem 40 år har vi haft en konflikt på Vesterbro mellem nogle af de mest udsatte borgere i landet – stofbrugerne – og lokalområdet. Da det var nytænkning sagde Vesterbro fixerum. 40 år efter siger vi stadig fixerum, mens 80 af slagsen er åbnet i EU med rigtig gode resultater.
Fra udlandet og netop hjemvendt fra Barcelona, hvor de har 5 fixerum – og ingen dødsfald i nogle af dem, ved vi, at vi kan redde liv, skabe bedre sundhed og kontakt til en gruppe der elles er udstødt af vores samfund. I Spanien med 45 mio indbyggere har de 220 dødsfald om året. Danmark har 250!
Vi ved, at det kan fjerne de fleste efterladte kanyler og nedsætte konflikterne i vores lokalområde.
Vi ved at det vil skabe mere værdighed for alle parter. Vi ved også fra Altingets meningsmåling, at et stort flertal i befolkningen ønsker fixerum. Vi ved desværre også at murene på Christiansborg er tykke og inde bag dem handler det ikke om at redde liv og forbedre livskvaliteten for den mest udsatte gruppe af borgere, men om partipolitik. Rigtig god debat!

Social Iværksætter
Michael Lodberg Olsen

Initiativtager til:
Antidote Danmark - Forebyggelse af overdosis dødsfald
Sexelancen - et sikkert sted for Sexarbejdere

ILLEGAL! Magasin - gademagasin om stoffer
Forening for Bæredygtig Pant
- fagforening og bedre forhold for pantsamlere
Fixelancen - Danmarks første Fixerum (også version 2)
Stradá - gademagasin om minoriteter
Cafe DUGNAD og Sundhedsrum for stofbrugere på Vesterbro, førstehjælps-organisationen for stofbrugere
,  - , Gademagasinet om minoriteter  m.fl.


Om Michael Lodberg Olsen
Foredrag + hjælp til innovation
Presse


Social Innovation er udvikling af nye - og bedre - måder at håndtere komplekse sociale spørgsmål. Ofte i x-feltet mellem brugere, fagligheder og netværk eller mellem civilsamfundet, offentlige og private organisationer.

Social Iværksætter er en person der udvikler og handler indenfor social innovation.