INNOVATION PÅ GADEN

 

NY BOG –

 

 

“Der er altid nogen, der vil prøve at bilde dig ind, at det at gøre en forskel er kompliceret.”

Citat af Frank Hvam komiker og tidligere bestyrelsesformand for Fixelancen.

– men Michael Lodberg Olsen har brugt 30 år på at bevise det modsatte i sit arbejde for at skabe bedre løsninger og vilkår til gadens folk.

Det er blevet til mere end 20 forskellige foreninger og projekter i Danmark, som alle har det tilfælles at ville skabe positiv forandring for nogle af samfundets mest udsatte – stofbrugere, sexarbejdere, hjemløse, emigranter og alt der imellem.

Og gerne på utraditionel, provokerende og innovativ vis.

Mange af projekterne og erfaringerne derfra er nu samlet i den nye bog, INNOVATION PÅ GADEN.

INNOVATION PÅ GADEN samler stemmer, erfaringer, billeder fra otte af de mest skelsættende projekter, Michael Lodberg Olsen sammen med idsjæle og frivillige har været med til at løbe i gang:

Dugnad, som skabte lokale løsninger til Vesterbros problemer med åbent
stofbrug, Antidote Danmark, som uddanner mennesker i og omkring stofmiljøet i at stoppe overdoser, Fixelancen, Danmarks første mobile fixerum, Pantholder, som gjorde pantindsamling lettere og mere værdigt, Sexelancen, et mobilt tilbud til sexarbejdere og deres kunder, JunkFood, som tilbyder sund og nærende mad til gadens folk, samt gademagasinerne ILLEGAL! og Strada.

Med forord af Frank Hvam, interviews med frivillige og samarbejdspartnere, anektoder fra de, som var tættest på projekterne og en mosaik af billeder, presseklip og stemmer giver bogen gode råd – og forhåbentlig inspiration – til, hvad vi hver især kan gøre for at gøre en forskel, når vi ser noget i
samfundet, som ikke fungerer.

Bogen tager på sine 120 sider læseren med bag projekterne og møder mange af de mennesker, det hele handler om: Stofbrugeren Krølle, som altid stod klar med idéer, opbakning og gode råd til Michaels projekter, indtil hans krop gav op for et par år siden efter et alt for hårdt liv på gaden. Sexarbejderen Annika, der gav gode råd til indretning af Sexelancen, så der var god belysning og knæpude til blowjobs.
Ronny, den første bruger af Fixelancen, der var så overbevist om, at politiet ville anholde ham under indvielsen, at han havde sørget for både ekstra doser mad og heroin, så han kunne holde længere i detentionen. De mange frivillige, der lagde flere timer, end nogen kunne have forventet af dem, selvom de ikke altid var sikre på, om de befandt sig på den rigtige side af loven. Brugerne af Dugnad, Illegalsælgerne og pantsamlerne. Det er dem, der har inspireret, det altoverskyggende råd i bogen:

Hvis du ser noget i samfundet, du gerne vil ændre, så er du den bedste til at gøre det. Spring ud i det, saml gode mennesker at gøre det med, begå fejl og lær af dem. Og gå gerne lidt over stregen – ellers forandrer vi aldrig noget.

INNOVATION PÅ GADEN er udgivet af Foreningen MINORITET, redigeret af Johanne Højbjerg Møller og Michael Lodberg Olsen, grafik af Spine Studio.

Den sælges både i butikker samt på gaden af Strada og ILLEGAL
sælgere – som overskuddet fra salget også går til. 

Pris i butikker: 249,-

Pris på gaden: 100,-.